Мова - духовне багатство народу. В. Сухомлинський

понеділок, 15 січня 2024 р.

НМТ-2024: ОСОБЛИВОСТІ ВСТУПНИХ ІСПИТІВ

Через повномасштабну війну у 2024-му вже третій рік поспіль  будуть проводити національний мультимедійний тест (НМТ) замість зовнішнього незалежного оцінювання
Складання національного мультимедійного тесту є обов’язковими для тих, хто бажає вступити до вищого навчального закладу в Україні. Це спосіб оцінити знання та підготовку абітурієнтів для визначеного навчального напрямку або спеціальності. 
Що таке НМТ?
Національний мультимедійний тест – це комплекс завдань різної складності, що виконані у тестовій формі та проводяться в онлайн-режимі за допомогою комп'ютера.
Це система контролю якості засвоєних шкільних знань, а отриманий бал дає підстави абітурієнту бути зарахованим до вищого навального закладу. Експерти Українського центру оцінювання якості освіти зазначають, що НМТ максимально адаптований до умов воєнного часу та дає вступникам рівні можливості для зарахування до закладів вищої освіти.
Які предмети обов’язкові на НМТ-2024?

Вказати, який саме предмет за вибором бажає складати абітурієнт, можна буде під час реєстрації для участі в національному тесті. Зазвичай цей предмет відображає обрану освітню траєкторію та розкриває більш глибокі знання людини, що необхідні для розвитку в певній галузі знань.
Як відбуватиметься та скільки часу дається на НМТ?
Відповідно до нової моделі учасники мають скласти всі чотири предмети за один день. Спочатку складають два предмети, на них відводиться по 60 хвилин, потім перерва, а після – ще два предмети, на які виділять теж по 60 хвилин. 
Центри для складання НМТ - спеціалізовані комп'ютерні класи та аудиторії різних навчальних закладів, що створені в українських населених пунктах та за кордоном. Список країн, де можна скласти тест поки не оприлюднений, але в 2023 році він був дуже великим та включав 32 країни.
Коли будуть проводити НМТ?


Немає коментарів:

Дописати коментар